خط تولید اتوبوس برقی e آتروس ایران خودرو دیزل با حضور وزیر صمت، مدیرعامل گروه صنعتی ایران خودرو و شهردار کرج و رییس کمیسیون صنایع مجلس به همراه اصحاب رسانه افتتاح شد.
به گزارش پایگاه خبری خودروها:در اسفند سال ۱۴۰۰ بود که ایران خودرو نسخه پروتوتایپ و پیش تولید اتوبوس برقی e آتروس را رونمایی کرد و حال با گذشت بیش از ۱۸ ماه ایران خودرو دیزل موفق شد زیرساخت تولید انبوه این اتوبوس برقی را در ایران فراهم کند و امروز خط تولید انبوه این اتوبوس برقی رسما افتتاح شد.
خط تولید انبوه اتوبوس برقی e آتروس ایران خودرو دیزل
ایران خودرو دیزل ضمن تولید اتوبوس برقی e آتروس، نسخه معمولی دیزلی آن را نیز تولید می کند. این شرکت ظرفیت تولید ۱۵۰۰ دستگاه از نسخه دیزلی و همچنین ۱۵۰۰ دستگاه از نسخه برقی این اتوبوس را در سال داشته که روی هم رفته تعداد سه هزار دستگاه می شود. بدین ترتیب نیازهای کشور در خصوص نوسازی ناوگان اتوبوس های مسافری درون شهری به طور کامل تامین می شود.
مشخصات فنی اتوبوس برقی e آتروس ایران خودرو دیزل
آتروس E یک اتوبوس برقی ۱۲ متری مناسب استفاده درون شهری بوده که توسط ایران خودرو دیزل به عنوان اولین اتوبوس الکتریکی متکی به باتری ایران بدون نیاز به شبکه برق بالاسری رونمایی شده است. این اتوبوس دارای یک موتور الکتریکی بوده که قادر به تولید ۴۷۰ اسب بخار قدرت و ۳۵۰۰ نیوتن متر گشتاور آنی است. موتورهای الکتریکی گشتاور و قدرت را به صورت آنی در اختیار راننده قرار می دهند و همین موضوع سبب شتابگیری اولیه و بهتر نسبت به نمونه دیزلی می شود. همچنین شروع حرکت در سربالایی نیز به دلیل قدرت بالاتر موتور برقی نسبت به بنزینی و همچنین انتقال لحظه قدرت و گشتاور به مراتب بهتر است.
وظیفه تامین نیروی موتور اتوبوس برقی ایران خودرو دیزل آتروس e بر عهده یک پک باتری ۳۵۰ کیلووات ساعتیست. این باتری ها دارای استاندارد IP68 بوده و ۶ عدد آنها در محفظه موتور و ۴ عدد دیگر روی سقف اتوبوس آتروس برقی جانمایی شده اند. این اتوبوس برقی در حالت حمل حداکثر سرنشین توان بالارفتن از شیب ۲۰ درصدی را داشته و با وجود جانمایی بخشی از باتری ها روی سقف قادر است تا در شیب عرضی ۳۰ درجه نیز پایداری خود را حفظ کند و واژگون نشود. اتوبوس برقی e آتروس ایران خودرو دیزل قادر است به نهایت سرعت ۹۰ کیلومتر بر ساعت دست یابد که برای اتوبوس های درون شهری کاملا کفایت می کند. یکی از ویژگی های مثبت این اتوبوس داشتن سیستم بازیابی نیروی ترمز بوده که با فشردن پدال ترمز، نیروی جنشی آزاد شده در باتری ها ذخیره می شود.
طول، عرض و ارتفاع اتوبوس برقی ایران خودرو دیزل e آتروس به ترتیب معادل ۱۲۱۰۰، ۲۵۰۰ و ۳۴۵۰ میلی متر بوده و ارتفاع داخل کابین آن نیز ۲۵۳۲ میلی متر است که سرنشینان در حالت ایستاده نیز اصلا با کمبود فضای سر مواجه نخواهند شد. اکسل جلو و عقب این اتوبوس قادر به تحمل بیشینه وزن ۷ و ۱۳ تن بوده و حداکثر وزن ناخالص این اتوبوس برقی با در نظر گرفتن وزن خود آن چیزی در حدود ۱۹۵۰۰ کیلوگرم اعلام شده است.
اتوبوس برقی ایران خودرو دیزل e آتروس در حالت شارژ کامل باتریها و در حالت حرکت با حداکثر وزن ناخالص قادر به پیمایش مسافتی در حدود ۳۸۰ کیلومتر بوده که در صورت روشن بودن سیستم تهویه و حرکت به صورت فول لود میزان پیمایش این اتوبوس برقی به چیزی در حدود ۲۵۰ کیلومتر کاهش می یابد. همین میزان پیمایش نیز از مسافت طی شده توسط اتوبوس های مسافری درون شهری طی یک روز بیشتر بوده. بدین ترتیب باید اظهار کرد که این اتوبوس برقی e آتروس هیچ مشکلی از نظر میزان پیمایش برای استفاده در ناوگان اتوبوسرانی درون شهری نداشته و کاملا از استانداردهای وضع شده توسط شهرداری شهر تهران و سایر کلانشهرها بالاتر است. باتری های اتوبوس های برقی آتروس e ایران خودرو دیزل چیزی معادل ۸ سال یا ۵۰۰ هزار کیلومتر گارانتی دارند.
امکانات ایمنی و رفاهی
درحالیکه نسخه کانسپت این اتوبوس برقی دارای دوربین ۳۶۰ درجه به جای آینه های جانبی با قابلیت دید در شب بود، این نسخه تولیدی همچنان با آینه های جانبی به بازار عرضه می شود. این موضوع می تواند ناشی از عدم امکان تامین دوربین ۳۶۰ درجه در این تعداد یا مشکلات ناشی از استانداردی باشد.
صندلی راننده قابل تنظیم، نمایشگر دیجیتالی پشت فرمان، نمایشگرهای دیجیتالی مالتی مدیا و سرگرمی درون کابین با قابلیت اعلام لوکیشن های مهم، سیستم کاهش و افزایش ارتفاع خودرو برای سوار و پیاده شدن ساده تر، رمپ برای عبور و مرور معلولین، جداکننده کابین راننده، سیستم صوتی با درگاه یو اس بی، چراغ روشنایی در روز، بخاری سقفی و یخ زدای شیشه جلو وسیستم تهویه مطبوع، نورپردازی کابین و خروجی USB برای شارژ در قسمت های مختلف کابین از جمله امکانات اتوبوس برقی e آتروس ایران خودرو دیزل محسوب می شوند.